Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Dışişleri Bakanlığı KPSS'ye Girmiş Olmak Şartıyla Memur Alımı İçin Süreç Sona Eriyor

Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. 

Bakanlık tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına başvuru süreci 12 Ocak itibariyle sona erecek. İlanın detaylarını aşağıda paylaşıyoruz.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli memur alım ilanında, merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere 10 personel istihdamı yapılacağı açıklandı.

Alım Yapılacak Kadrolar

Bakanlığın yayımladığı ilana göre alım yapılacak pozisyon ise Şoför olarak açıklandı. KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre yapılacak alımların destek personeli kapsamında yapılacağı duyuruldu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Dışişleri Bakanlığı’nca Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanda yer açıklamalarda, söz konusu ilana başvuruda bulunmak isteyen adayların bakanlık tarafından belirlenen başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. 

Genel Şarlar

Bakanlığı personel alımlarında aradığı başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, En az lise veya dengi bir eğitim seviyesinden mezunu olmak, Erkek adaylar için askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda 4/B’li olarak çalışıyor olmamak, Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak (sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar için gerçekleştirilecektir), İlana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak. koşulları yer alıyor. 

Özel Şartlar

Yukarıda yer alan başvuru koşullarının dışında Dışişleri Bakanlığı ilana başvuruda bulunacak adaylardan, Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak, 2016 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS-B) katılmış olmak (değerlendirme KPSS-94 puan türüne göre yapılacaktır) ve En az 3 (üç) yıllık D sınıfı (önceki sınıflandırmaya göre E sınıfı) sürücü belgesine sahip olmak ve söz konusu alanda en az bir yıl fiilen çalışmış olmak, şartlarının da haiz olmasını istiyor. 

İLANA BAŞVURU SÜRECİ 12 OCAK’TA SONA ERECEK

Başvuru Süreci

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar, başvurularını 12 Ocak tarihine kadar yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruları istenilen evrakların bakanlığın ilgili adresine (T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara) ulaştırılarak yapılacaktır.

Başvuru Evrakları

Başvurular için Dışişleri Bakanlığı tarafından istenilen evraklar şu şekilde bildirilmiş.  T.C. Kimlik Numarası, vesikalık fotoğraf, 2016 yılı KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi, Sürücü belgesinin onaylı sureti, Şoför olarak en az bir yıl çalışmış olduğunu gösterir SGK dökümü, En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın onaylı örneği, Başvuru formu. 

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı yayımladığı duyurusunda adaylara bir uyarıda bulunarak, başvurularını posta yoluyla yapacak adayların postadan kaynaklı gecikmeler yaşanması nedeniyle zamanında bakanlığı ilgili adresine ulaşmayan evrakların olması halinde başvuruların kabul edilmeyeceği belirtildi.