Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter Alımı İçin DPB'de Yeni İlan Yayımlandı!

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden yayımlanan ilan metnine göre; Birleşmiş Milletler Viyana Ofisinde Türkiye Daimi Temsilciliği İçin Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecek.

Bizlerde ilan metnine yönelik olarak tüm detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz. Peki başvuru şartları neler? İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanlarda adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları talep ediliyor, ayrıca alım yapılacak kadro için düzenlenecek sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak zorunlu. Diğer yandan adayların en az lise mezunu olması ya da lise dengi okullardan ve bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay almış olması talep ediliyor.

Kamu haklarından mahrum olmayan adayların başvuru yapması istenirken, ağır hapis cezası veya 6 aydan fazla hapis cezası ile para cezasına çevrilen veya affa uğrayan suç işlememiş olan adaylardan başvurular alınacak.

Başvuru şartları uygun olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi.

Erkek adaylarına askerlik görevini yapmış veya yapmış sayılması talep edilmekte.

Diğer yandan her türlü iklim şartlarında görev yapabilecek adayların başvurularının alınacağı ifade edildi.

Adayların çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmesi gerekiyor. Tercihe göre Almanca bilmekte başvurularda kabul edilecek.

Son olarak belirtilen başvuru şartı ise üst düzey olarak daktilo ve bilgisayar kullanabilmek olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yayımlanan ilana yapılacak olan başvurular 15 Ekim 2018 tarihinde (bugün) başladı ve 1 Kasım 2018 tarihinde (Perşembe) günü sona erecek.