Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 415 Sözleşmeli Personel Alımı Başvurularında Son Günler

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), geçtiğimiz günlerde resmi sitesi üzerinden bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda; en az lise mezunu 415 sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu.

İlana başvurular, 21 Nisan 2017’de başladı ve 28 Nisan 2017’de sona erecek. İlana kimler başvuru yapabilecek, başvurular ne zaman sona erecek? İşte detaylar:

Alım Yapılacak Kadro ve Sayılar:

* Sözleşmeli İmam Hatip (415)

Kimler Başvuru Yapabilir?

* Diyanet İşleri Başkanlığı 415 sözleşmeli personel alım ilanına; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşıyan, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşıyan,  İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olanlar, halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmayan, lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olan, İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmayan adaylar başvuru yapabilecek.

Başvuru İçin Gereken Belgeler:

* T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi

* Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi

* Hafızlık Belgesi

* Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı

İlan detayları için TIKLAYIN.

Başvuruların Yapılması İşlemleri:

* Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 28 Nisan 2017 16:30’a kadar (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA