Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) En Az Lise Mezunu 415 Personel Alımı Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesi ile Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımlanan ilanda, sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli imam-hatip alınacağı duyuruldu.

415 sözleşmli personel alım ilanına başvurular devam ediyor. İlan detaylarını aşağıda sizlere aktarıyoruz.

Başvuru Şartları:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, halen Başkanlık teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak, Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,  İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

Başvuru İçin Gereken Belgeler:

Kimlik belgesi, diploma veya mezuniyet belgesi, hafızlık belgesi, adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı.

Başvuruların Alınması

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 21 Nisan 2017 (08:00) – 28 Nisan 2017 (16:30) tarihlerinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edecekler.

Personel Alım Sınavının Yapılacağı İller

Antalya, Bursa, Bolu, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Usakta duruyorm imam hatip lisesinde mezunuyum bnde kayıt yapabilirmjym

  2. Çok almışsınız türkiye genelinde bu sayı biraz fazla yazık bütçenize gelin bunu genelde bir iki kişi olarak değiştirelim yazık diyanet sınava sok paraları topla 415 kişi alabil sadece Allah büyük

  3. Başvuruda kpss puanını bir türlü giremedim, giren arkadaşlar var mı?

  4. yapabılırsın tabıkı kaçırma gurbet karcı hanım efendı