Sözleşmeli Personel Alım İlanları

En Az 50 KPSS İle Başvuru Yapabileceğiniz Sözleşmeli Personel Alım İlanları

6 farklı devlet kurumu sözleşmeli personel alımı yapıyor. Aşağıda yer alan bu kurumlar tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanlarının bazılarına başvurular için KPSS’ye girmiş olmak yeterli oluyorken bazı kurumlar 60 puan bazı kurumlar ise en az 70 puan şartı talep ediyor. 

Kamupersoneli.net olarak sizlere söz konusu bu ilanlara dair bilinmesi gereken detayları aktarıyoruz. 

261 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlayan 6 kurumun ilanına başvuru süreci devam ediyor. Bunun için ilan yayımlayan kurumların listesi şöyle; Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Kadıköy (İstanbul) Belediye Başkanlığı ve Ege Üniversitesi.

Peki Hangi Kurum kaç sözleşmeli personel alımı yapacak? DPB’de yayımlanan ilanlara göre Savunma Sanayii Müsteşarlığı 60 personel, YÖK 2 personel, Atatürk Üniversitesi 152 personeli, Bozok Üniversitesi 13 personel, Kadıköy Başkanlığı 1 personel ve Ege Üniversitesi 33 personel alımı yapacak. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu ilanlara başvuru yapmak için adaylarda bazı koşullar aranıyor. Bu koşulları sağlamayan adaylar başvuru yapsalar dahi başvuruları geçerli olmuyor. Peki ana hatlarıyla devlet kurumlarına sözleşmeli personel alımı başvuru koşullarını neler? Kamupersoneli.net olarak sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Kurum tarafından belirlenen KPSS puan türünden asgari olarak belirlenen puana sahip olmak, Kurum tarafından belirlenen eğitim şartlarını sağlamak ve kurumun talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak. 

Bu şartların yanı sıra adaylardan ayrıca işe alım sürecinde yapılacak olan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonuçlarının olumlu olması isteniyor.