Sözleşmeli Personel Alım İlanları

En Az Lise Mezunu 24 Bin 755 Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılıyor! (KPSS En Az 60 ve KPSS Şartsız)

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlarla beraber 24 bin 755 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

Yayımlanan ilanlara başvuruda bulunacak adayların en az lise mezunu olması gerektiği ifade edilirken KPSS’den en az 60 olmak ve KPSS şartsız başvuru şartlarına yer verildi.

Kamupersoneli.net olarak sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını duyuran devlet kurumlarını sizler için derledik. İşte detaylar.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN GENEL ŞARTLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilanlara başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan koşulları taşımak. Türk Vatandaşı olmak, Kurum tarafından belirlenen yaş şartlarını taşımak, Kurum tarafından belirlenen ve alım yapılacak unvana göre öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak” şartlarına yer verildi.

Diğer yandan adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak” şartı talep ediliyor.

Bir Yorum

  1. Merhaba ben bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezunuyum Bilgisayar ve silahlı güvenlik sertifikalarına sahibim İşsizim niye bana kadrolu bir memurluk yok Niye

  2. Yazıklar olsun okudugumuz bölüme düz lise mi açsın hicbiryere giremezsin