Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Gümrük Bakanlığı KPSS Puanıyla 1750 Muhafaza, Büro ve Muayene Memuru Alıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara” göre çalıştırılmak üzere, 640 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmelik uyarınca, sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı açıklanan kamu personeli alım ilanına dair tüm bilinmesi gereken hususları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden de yayımlanan personel alım ilanında 3 farklı pozisyonda sözleşmeli memur alımı yapılacağı ilan edildi. İlana göre alımlar, Muhafaza Memuru, Muayene Memuru, Büro Personel pozisyonlarına yapılacak ve bu pozisyonlar için toplam 1750 memur alımı yapılacak. 

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Bakanlığın kendi internet sayfası ve Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan personel alım ilanında, açıklanan başvuru koşullarına uygun adayların başvurularının kabul edileceği bildirildi. İlan metninde yer alan başvuru koşullarını siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. kurum tarafından talep edilen yaş aralığında bulunmak ve Arşiv Araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.

KPSS Şartı

İlan metnine göre Gümrük Bakanlığı ilana başvuru da bulunacak adayların 2016 yılı KPSS’de lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmalarını talep ediyor. 

KADROLARA GÖRE BELİRLENEN EĞİTİM VE DİĞER ÖZEL KOŞULLAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen pozisyonlar için belirlenen eğitim, yaş ve diğer koşulları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

Mufaza Memuru Kadrosu İçin; 

En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve İdarî bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden  mezun olmak. Sınava son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01/06/1988 tarihinde ve daha sonra doğanlar başvurabilir.), Erkekler en az 172 cm, bayanlar ise en az 165 cm boyunda olmak.

Muayene Memuru Kadrosu İçin;

En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden mezun olmak. Sınava son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. 

Büro Personeli Kadrosu İçin

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadî ve İdarî bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümlerinden mezun olmak. 

En az iki yıl süreli eğitim veren adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksekokullarının adalet, bankacılık ve sigortacılık önlisans programlarından mezun olmak. 

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadî ve İdarî bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden mezun olmak. 

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadî ve İdarî bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümünden mezun olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1750 sözleşmeli personel alımı için adaylar başvurularını 23 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında www.gtb.gov.tr web adresinde yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak gerçekleştirilecektir.