Sözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı KPSS Puan Sıralamasına Göre Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımladı

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı içim ilan yayımladı. DBP’de yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan ilgili kadrolara personel alımları yapılacağı açıklandı. 

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana göre, alım yapılacak kadrolar, başvuru şartları ve başvuru süreci detayları şöyle,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanında tek bir kadrodan personel alımı yapacağını ilan etti. 

Üniversitelerin aşağıda yer alan bölümlerinden mezun adayların başvuruda bulunabileceği alımlarda 12 personel istihdamı yapılacak ve alımlar Stajyer Kontrolör pozisyonuna olacak. 

İlana, ”Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.” şartını sağlayan adayların başvuruları kabul edilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB aracılığıyla adaylara duyurulan alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan ve İçişleri Bakanlığı’nca belirlenen tüm koşullara haiz olmaları gerekiyor. Bu koşular Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel şartlar ile Stajyer Kontrolör kadrosu için belirlenmiş özel şartlardan meydana geliyor. İşte o koşullar,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak. (Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.). Adayların bu şartlara ek yukarıda yer alan eğitim şartını da sağlamaları gerekiyor. 

İlana başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen özel şartlar. Giriş(Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1984 tarihinden sonra doğanlar), ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP9” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 72 kişi içerisinde bulunmak (72 nci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

BAŞVURU SÜRECİ

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 26-30 Kasım 2018 tarihleri arasında başvurularını yapacaklar. Başvurular e-Devlet şifresi ile bakanlığın internet sayfası üzerinden yapılacak. 

Bir Yorum