Sözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı KPSS Şartsız Kamu Personeli Alımı Başvuruları Sona Eriyor

İçişleri Bakanlığı kadrolarında eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek adına sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Söz konusu personel alımları için bir ilan yayımlayan İçişleri Bakanlığı tüm bilinmesi gerekenleri adaylara açıklamıştı. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanının detaylarını hatırlatıyoruz. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfasından adaylara duyurulan personel alım ilanında alım yapılacağı açıklanan personellerin İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirileceği duyuruldu. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının aranmadığı personel alım ilanlarında 10 kişi alınacağı açıklandı. 

Alınacak personellerin sözleşmeli bilişim personeli pozisyonlarında istihdam edileceği bildirildi. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylara yönelik yayımladığı duyurusunda, adayların ilan metninde yer alan tüm koşullara haiz olmaları gerektiği vurgulandı.

İlan metninde yer alan başvuru koşulları;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, istenilen tecrübe şartını sağlamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, güncel programlama dillerinden en az ikisini bilmek, erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

İlanda ayrıca adayların eğitim seviyelerine göre de koşullar yer alıyor. Hangi bölümlerden mezun adayların başvuru yapabileceklerini görmek için haberimizin altında yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

KPSS şartına ilişkin açıklama; KPSS puanı olan adaylar başvuru esnasında puanlarını bildirebileceklerdir. KPSS puanı olmayan adayların puanları 70 olarak alınacaktır.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuru süreci 13 Nisan’da sona erecek. İlan edilen pozisyona başvuruların şahsen yapılacağı bildirildi.