Sözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı KPSS Şartsız Kamu Personeli Alımı Yapacağını Duyurdu

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alım ilanı yayımladı. 

Üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanının detayları şöyle,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanı haberimizin başında da belirttiğimiz gibi bakanlığın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesine yapılacak. 

Yayımlanan ilana göre ise alımlar Bilişim Personeli pozisyonunda yapılacak. 

İlana başvuruda bulunacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı aranmazken bakanlık tarafından talep edilen diğer koşulları aşağıda aktarıyoruz. (KPSS puanı olan adaylar başvuru esnasında puanlarını bildirebileceklerdir. KPSS puanı olmayan adayların puanları 70 olarak alınacaktır. )

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANINA BAŞVURU KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanlarında adaylardan Devlet Memurları Kanunu’nun da yer alan ilgili koşulları ve bakanlık tarafından alım yapılacak pozisyonlar için belirlenen koşulları sağlamalarını istiyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan başvuru koşulları arasında aşağıda yer alan maddeler bulunuyor. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Yukarıda yer alan başvuru koşullarına ek olarak İçişleri Bakanlığı adaylardan üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olmalarını talep ediyor. 

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ve endüstri mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

İçişleri Bakanlığı Bilişim Personeli alım ilanına başvurular 2 Nisan’da başlayacak olup 13 Nisan tarihinde sona erecek. 

Adaylar belirtilen bu tarihler arasında başvurularını (İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı – İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA) adresine şahsen yapacaklardır. 

Kamupersoneli.net – ANKARA