Sözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı için başvurular 22 Mayıs itibari ile sona erdi. İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli personel alımına ilişkin binlerce aday başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Kamupersoneli.net olarak İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve adayların nasıl bir yol izleyeceklerini paylaşıyoruz. 

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Müracaatlar tamamlandıktan sonra adaylar; il tercihleri ve 2016 yılı KPSS (B) grubu lisans mezunları için KPSSP3 ve ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, her il için puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 katı kadar aday, Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

Personel Genel Müdürlüğünce; her il için puan türüne göre ayrı ayrı olmak üzere ilan edilen pozisyon sayısının 4 katı kadar sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait il bazlı listeler, 26 Mayıs 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığının (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır

Giriş (Sözlü) Sınavına çağırılacak adaylara ait listeler ile Giriş (Sözlü) sınav günü, saati ve yeri İçişleri Bakanlığının (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilerek ayrıca duyurulacaktır.

SÖZLÜ SINAVLAR

Sözlü sınavlar, bölgesel olarak 7 ilde 3 TEMMUZ 2017 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup sınavlar il gruplarına göre belirlenmiş sınav yerindeki bölgesel sınav 7 komisyonlarınca yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler 8 HAZİRAN 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığının (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konulardan oluşur

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. güvenlik soruşturması, arşiv araştırması ve iş talep formu gerekliymiş bunlar hangileri oluyor. basvuruyu yaptık elektronik ortamdan ama ?

  2. 2158 brüt ücret veriyor lar net ücret olarakta 1650 TL düşüyor evli birinin yapacağı iş değil

  3. e devletten çikti alma zamani başvuru zmaninda oluyordu emrah

  4. evet ekran neden kilitleniyo 26 mayısta açıklanıyo dediler hal ses seda yok