Sözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Memur Alımı Yapıyor

İçişleri Bakanlığı kendi bünyesinde sözleşmeli memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde yer alan ilanlar bölümünde yayımladığı ilanı ile duyurdu.

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli memur alım ilanına başvurular 2 Nisan 2018 tarihinde başladı ve ayrıca söz konusu personel alım ilanın ilişkin olarak başvurular ne zaman sona erecek ve genel şartlar neler? Konu ile ilgili olarak tüm detayları haberimizde ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

İçişleri Bakanlığı tarafından memur alımının hangi kadro için yapılacağı açıklandı. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Bilişim Personeli kadrosu için yapacaklardır. 

GENEL ŞARTLAR

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli memur alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularının geçerli olabilmesi için bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı tarafından adaylarda “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak” şartları aranmaktadır. 

Bunun yanı sıra adayların Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bilmesi ve bu dilleri bildiğini belgelemesi gerekiyor. Ayrıca başvuru yapacak olan erkek adayların muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması ve bu durumu belgelemesi gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli memur alım ilanına başvurular ise şahsen olarak yapılacaktır. Adaylar başvurularını kılavuzda belirtilen belgeler ile başvuru tarihleri içinde yani 2 Nisan – 13 Nisan 2018 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı – İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA adresine yapacaklardır.