Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Jandarma Genel Komutanlığı KPSS Şartsız Kamu Personeli Alıyor

Jandarma Genel Komutanlığına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (4-B maddesi) uyarınca sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Ankara’da bulunan Jandarma Genel Kuvvetleri birimlerinde istihdam edilecek personel alımlarında ise adaylardan KPSS şartı talep edilmiyor. 

İlanda yer alan kadro detayları ve ilana başvuru koşulları şu şekilde

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre alımlar, kadın veya erkek adaylar arasında sözleşmeli Bilişim Personeli pozisyonuna yapılacak. İlana ilişkin yayımlanan başvuru kılavuzuna göre bu alımlar için ise toplam 11 personel istihdamı yapılacak. 

İlana başvuru yapacak adaylardan talep edilen eğitim şartında, Fakültelerin 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ile fakültelerin 4 yıllık Endüstri, İstatistik, Matematik, Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olup Bilgi Sistemleri, Elektrik ve Elektronik veya Elektronik ve Haberleşme alanlarında yüksek lisans veya doktora yapmış adayların başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. 

KAMU PERSONELİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Jandarma Genel Komutanlığı’nca yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan başvuru koşullarını siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz.

Genel Koşullar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, Müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü olan) 07 Eylül 2018 itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12‟nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 53‟üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu almak, Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak, Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak.

Özel Koşullar;

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olmak. . Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek. İlana KPSS şartı yer almıyor ama başvuru sırasında KPSS puanı olan adaylar bildirecekler KPSS puanı olmayan adayların puanı 70 olarak kabul edilecek. 

Bir Yorum