Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Başvuruları Devam Ediyor

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine bilişim personeli ve pilot alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Söz konusu yayımlanana ilana başvurular devam ediyor. Peki başvurular ne zaman sona eriyor? İşte detaylar…

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığına 2 sözleşmeli pilot ve 14 adet sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılıyor.

Başvurular ise 24 Nisan 2018 tarihinde başladı ve 10 Mayıs 2018 tarihinde sona eriyor.

Adaylar başvurular alındıktan sonra 22 Mayıs 2018 tarihinde Başvuru Sonuçlarının ve Kontenjana Giren Adayların listesine erişebilecekler. Diğer yandan yanı sıra uygulamalı meslek bilgisi mülakatlar ise 3 Haziran 2018 ile 13 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

KPSS ŞARTI İSTENİLİYOR

JGK tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında KPSS şartı aranmakta. Bununla alakalı olarak yayımlanan detaylarda ise; “Ön başvuruya esas alınarak yapılacak (KPSS notunun % 70‟i ve yabancı dil notunun % 30‟unun toplamı) sıralamaya göre en yüksek puandan başlayarak kontenjanın 10 katı kadar aday “Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavı”na çağrılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacakm adaylar başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirecekler. Bu kapsamda başvurular www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları ise;

T. C. vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, başvuru tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü olan) 10 Mayıs 2018 itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12‟nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış bulunmak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak şartları adaylardan talep ediliyor.

Ayrıca adaylardan istenilen diğer genel başvuru şartları arasında ise;

Kamu haklarından yoksun bulunmamak, 657 Devlet Memurları Kanunu 53‟üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığına sahip olmamak, Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak. hgerhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak şartları aranıyor.

Diğer yandan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak, terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak.

Uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, Jandarma Genel K.lığı, Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre “Devlet Memuru Olur” kararlı sağlık raporu almış olmak hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak sözleşmeli bilişim personeli için 3‟üncü maddede belirtilen özel şartları ve sözleşmeli pilot temini için ise 4‟üncü maddede belirtilen özel şartları sağlamak adaylardan istenilen genel başvuru şartları arasında yer alıyor.

Bir Yorum

  1. Ben uzman cavus olmak istiyorum bana yardımcı olur musun

  2. Ben uzman cavus olmak istiyorum bana yardımcı olur musun nasıl basvurcaz