Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 662 Kamu Personeli Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 662 sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etmişti. 

KGM tarafından yayımlanan ilanın ardından ise ÖSYM Karayolları Genel Müdürlüğü 662 Sözleşmeli Personel alımı tercih kılavuzunu yayımlamıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre, ilana başvurular 16 Temmuz tarihinde sona erecek. 

Kamupersoneli.net olarak bizlerde siz okuyucularımıza söz konusu alımlara dair ayrıntıları haberimizde tekrar hatırlatıyoruz. 

KGM 662 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilecek olan alım ilanında Karayolları Genel Müdürlüğü Tekniker, Mühendis, Mimar ve Büro Memuru pozisyonlarında alım yapıyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak alımlara ise en az önlisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. 

İlana göre alımlar için ayrılan kadro detayları şu şekilde; Lisans mezunu adaylar 199 mühendis, 67 büro memuru, 4 tekniker, 1 mimar pozisyonlarına başvuru yapabilecekken önlisans mezunu adaylar 341 tekniker, 50 büro memuru alımı için tercih yapacaklar. 

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

KGM sözleşmeli personel alım ilanına tercih yapacak adaylar tercihlerini ÖSYM aracılığıyla yapacaklar. Başvuru kılavuzunda yer alan öğrenim şartları ile diğer niteliklere uygun adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ‘nin internet sitesi üzerinden Aday İşlemlerine T.C. numaraları ve kişisel şifrelerini girerek ilgili bölümünden tercihlerini elektronik olarak yapacaklar. Adayların tercihlerini yapmaları için açıklanan son tarih ise 16 Temmuz 23.59. 

 

Bir Yorum

  1. İl özel idareye tekniker alımı sadece harita kadastro olmak zorunda mı ? İnşaat teknikerleri ne yapacak özel şirketten başka şans bırakmadınız imza yetkisini m2 ti kaldırdınız bir bölümün önü bu kadarmı kapatılır ?