Sözleşmeli Personel Alım İlanları

KPSS'ye Girmiş Olmak Şartıyla 335 Sağlık Personeli Alımı Yapılacağı İlan Edildi

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla 4 farklı kurumu sağlık personeli alımı yapacaklarını duyurdular. KPSS’ye girmiş olan ve eğitim şartını sağlayan adayların başvuru yapabilecekleri sağlık personeli alım ilanlarına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

Sağlık Personeli alımı için ilan yayımlayan devlet kurumları, alım yapılacak pozisyonlara dair detaylar ve ilanlara genel başvuru koşulları. Bilinmesi gereken tüm ayrıntılar şöyle;

ALIM YAPACAK KURUMLAR

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi 4 farklı kurum sağlık personeli alımı yapacak. Bu kurumlar arasında Atatürk Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bulunuyor. 

Alım yapılacak pozisyonlar arasında ise Hemşire, Ebe, Fizyoterapist, Sağlık Personeli, Sağlık Teknikeri, Büro Memuru, Laborant gibi kadrolar bulunuyor. Bu kadrolara dair detayları haberimizin altında bulunan bağlantılara aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Sağlık personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu koşullara ek olarak adayların ayrıca ilanı yayımlayan kurum tarafından belirlenen özel koşullara haiz olması gerekiyor. 

İşte Genel Başvuru Koşulları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 2016 yılı KPSS (B) grubu sınavından ilgili puan türüne sahip olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı mevzuatta tanımlanmış olan çok tehlikeli işyerinde çalışmaya engel hali olmamak. 7/24 Kesintisiz hizmet sunumu gereği nöbet usulü çalışma planları dâhilinde gece nöbeti ve gece vardiyasında çalışmaya engel hali bulunmamak.