Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1220 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde görevlendirmek üzere farklı pozisyonlarda toplam 1220 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü sözleşmeli kamu personeli alım ilanında 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli ile 10 (on) adet Diyetisyen ve 5 (beş) adet Destek Personeli (Şoför) 162 (yüz altmış iki) adet Diyetisyen, 44 (kırk dört) adet Psikolog, 162 (yüz altmış iki) adet Büro Personeli, 81 (seksen bir) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 464 personel alımı yapacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından “Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması yapılmış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak,” şartları aranmaktadır. Bu şartların yanı sıra adayların başvuru yapacakları pozisyona göre belirlenmiş özel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan ilana başvurular nasıl yapılacak? Söz konusu ilana başvurular 9 Mayıs 2018 tarihinde başladı ve 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu personel alım ilanına başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir. İlana elektronik ortamın dışında şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Bir Yorum

  1. Önceleri ön lisans yetiyordu yurt personeli için şimdi lisans ne şimdi bu