Sözleşmeli Personel Alım İlanları

KYK Farklı Kadrolarda 464 Sözleşmeli Personel Alıyor ! Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Kredi ve Yurtlar Kurumunun farklı pozisyonlarda toplam 464 sözleşmeli personel alımı yapacağı ifade edildi. 

Konu ile ilgili olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan ilana ilişkin olarak genel şartları ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla beraber paylaşıyoruz. 

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan ilanda 10 (on) adet Diyetisyen ve 5 (beş) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere 15 (on beş) adet, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-2 sayılı tabloda dağılımı gösterilen 162 (yüz altmış iki) adet Diyetisyen, 44 (kırk dört) adet Psikolog, 162 (yüz altmış iki) adet Büro Personeli, 81 (seksen bir) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 464 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular 9 Mayıs 2018 tarihinde başlayacaktır. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 18 Mayıs 2018 saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir. Başvurular elektronik ortamda online olarak yapılacaktır. Bu bağlamda adaylar başvurularını Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden gerçekleştireceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.)

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Arşiv Araştırması yapılmış olmak,

f) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

Bir Yorum

  1. Kyk eleman alıminda hem yönetim kuruluna hem de büro personeli alimina başvuru yapabiliyor muyuz? Yoksa sadece birine mi başvuru yapilabiliyor?

  2. kyk personel alımında hem yönetim kuruluna hem de büro personeline basvuru yapabliyor muyuz?