Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Maliye Bakanlığı 60 KPSS Puanıyla Memur Alım İlanı Yayımladı

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli memur alımı yapacağını açıkladı. 

Yayımlanan ilanda yer alan başvuru koşulları, ilana başvuru şartları ve diğer detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

MALİYE BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda söz konusu personel alımlarının KPSS puanına göre yapılacağı açıklandı. 

İlanda yer alan kadro detaylarında ise 3 farklı kadrodan toplam 13 sözleşmeli memur alımı yapılacağı açıklandı. 

MASAK bünyesinde istihdam edilmek üzere yayımlanan ilan metninde, bakanlık 5 sözleşmeli Programcı, 5 sözleşmeli Çözümleyici ve 3 Sözleşmeli Mühendis alımı yapacağını duyurdu. 

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Maliye Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilan metninde ilana başvuruda bulunacak adayların belirli başvuru koşullarını sağlamaları gerektiğini açıkladı.

Bakanlık ilana başvuruda bulunacak adaylara genel başvuru koşullarının yanı sıra her bir kadro için yayımlanan koşulları da bildirdi. 

İlanda yer alan genel ve özel başvuru koşulları şu şekilde,

Genel Başvuru Koşulları;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak, 2016-KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Kamu kurumunda ya da özel sektörde bilgi işlem alanında en az 1 yıl çalışmış olmak VE Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya en az 1 yıl tecilli olmak. 

Mühendis Kadrosu İçin;

Aşağıda belirtilen Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Programcı Pozisyonu İçin;

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, fizik mühendisliği, matematik mühendisliği, bilgisayar bilimleri, bilgisayar enformatik, bilgisayar enformasyon sistemleri, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri, elektronik öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, elektronik ve haberleşme öğretmenliği, enformasyon teknolojileri, istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimleri, matematik, matematik-bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

YDS’den en az D seviyesinden puan almış olmak, Biri Java olmak üzere en az 2 (iki) programlama dilini bildiğini belgelemek, İlişkisel veritabanları ile uygulama geliştirebilecek bilgi düzeyine ve temel seviyede SQL bilgisine sahip olmak ve Nesne tabanlı analiz ve tasarım hakkında bilgi sahibi olmak. 

Çözümleyici Pozisyonu İçin;

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, fizik 2 mühendisliği, matematik mühendisliği, bilgisayar bilimleri, bilgisayar enformatik, bilgisayar enformasyon sistemleri, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri, elektronik öğretmenliği, elektronik ve bilgisayar öğretmenliği, elektronik ve haberleşme öğretmenliği, enformasyon teknolojileri, istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimleri, matematik, matematik-bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,

YDS’den en az D seviyesinden puan almış olmak, Biri Java olmak üzere en az 2 (iki) programlama dilini bildiğini belgelemek, İlişkisel veritabanları ile uygulama geliştirebilecek bilgi düzeyine ve temel seviyede SQL bilgisine sahip olmak, Nesne tabanlı analiz ve tasarım hakkında bilgi sahibi olmak ve Veritabanı yönetimi, sistem yönetimi, network yönetimi, bilgi güvenliği denetçi sertifikası gibi konularda bilgi ve sertifika sahibi olması tercih edilmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ

İlana başvurular 20 Nisan tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Başvuru Formunun doldurulmasının ardından (Başvuru Formu, Özgeçmiş, Diploma, Deneyim Belgesi KPSS ve YDS sonuç belgesi) evraklarıyla birlikte Başkanlığı elden veya posta yoluyla yapacaklar.)

İlan metni için TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA