Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Maliye Bakanlığı KPSS Puan Esasına Göre Memur Alımı Yapacak

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere memur alımı yapacağını açıkladı. 

Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanında yer alan açık pozisyonlar, adaylardan aranan genel başvuru şartları ve ilana dair diğer detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. İlana göre,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına göre söz konusu ilana ilgili lisans programlarından mezun olmuş adaylar başvuruda bulunabilecek. 

2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı puan esasına göre yapılacak personel alım alımları ise MASAK bünyesinde istihdam edilecek. 

Yayımlanan ilana göre, sözleşmeli Bilişim Personeli pozisyonuna yapılacak personel alımlarında bakanlık bünyesinde 4 kişi istihdam edilecek.

MALİYE BAKANLIĞI MEMUR ALIM İLANINA BAŞVURU KOŞULLARI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, ilan metninde adaylardan talep edilen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Adaylardan talep edilen başvuru koşulları arasında devlet kurumlarına personel alımlarında talep edilen şartların yanı sıra alım yapılacağı açıklanan Bilişim Personeli kadrosuna özel şartlarda yer alıyor.

İlana başvuru koşulları,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, Pozisyonları aşağıdaki özel şartlarda belirtilen mesleki tecrübeye sahip olduğunu belgelendirmek, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Eğitim şartı;

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS ve YDS Şartı;

İlana başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen KPSS ve YDS puanı koşulunda şu ifadeler yer aldı. ”2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP3 puanının yüzde yetmişi ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak (bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklardır.) sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 (on) katı aday çağılacaktır.”

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere alımı yapılacak personel alım ilanına son başvuru tarihi 23 Mart olarak açıklanmıştır. İlana başvurular Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) internet sitesinde (www.masak.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.