Sözleşmeli Personel Alım İlanları

MEB Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Kimler Başvuru Yapabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde yer alan ilanlar bölümünde bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 16 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

ALIM YAPILACAK KADRO BİLGİLERİ

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanında 5 kişi ağ uzmanı, 2 kişi orta katman uzmanı, 5 kişi yazılım uzmanı (Asp.Net), 1 kişi yazılım uzmanı (Front-End), 1 kişi sistem uzmanı ve 2 kişi bilgi güvenliği uzmanı olmak üzere 16 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

KPSS VE YDS BİLGİLERİ

Söz konusu ilanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayları bilgilendirmek için bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda 22 Mayıs 2016 ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacağı) ile YDS veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen puanın yüzde 30 (otuz) unun toplamı esas alınarak (YDS veya dengi puanını ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanının sıfır olarak hesaplanacağı ifade edildi.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvurular 19 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 23 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvurular kılavuzda belirtildiği üzere elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

SINAV BİLGİLERİ

Başvuru sonuçları ile Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alımı için gerçekleştirilecek olan sınava katılacak isimlerin ilanı ise 14 Mart 2018 tarihinde yayımlanacaktır. Söz konusu kamu personeli alımına ilişkin sözlü sınav ise 19 Mart 2018 ile 23 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.