Sözleşmeli Personel Alım İlanları

New York Başkonsolosluğu En Az Lise Mezunu Sözleşmeli Sekreter Alımı Yapıyor

New York Başkonsolosluğu’nda görevlendirilmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapılacağı ifade edildi. Yayımlanan ilan Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanırken Türk uyruklu sekreter alınacağı belirtildi.

Yayımlanan ilanın detaylarına göre adaylardan istenilen genel başvuru şartlarına yer verilirken; adayların başvuru şartlarına haiz olması gerektiği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanın başvuru şartları arasında ise;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, yapılacak sınav tarihinden itibaren başvuru yapacak adayların 41 yaşından gün almamış olması gerektiği ifade edildi. Ayrıca adaylardan istenilen eğitim şartları arasında ise adayların en az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmuş olmaları gerektiği belirtildi.

Yayımlanan ilanda adaylarda aranan genel başvuru şartları arasında ise; kamu haklarından yoksun olmamak şartı aranırken adaylardan ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamış olması gerektiği belirtildi.

Başvuru yapacak erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak şartına yer verilirken; her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir) dil bilgisi olara ise adaylardan çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmeleri isteniliyor adaylardan istenilen diğer başvuru şartı arasında ise; bilgisayar ve daktilo kullanabilme yeteneklerinin olmasına yer verildi.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Başvuru yapacak adaylardan istenilen belgeler arasında ise; sınava katılma isteğini belirten başvuru dilekçesi (dilekçede, adres, telefon numarası, e-mail adresi gibi temas bilgilerine de yer verilmelidir), özgeçmiş (CV), Türk pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfaların fotokopileri, Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti, Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışında eğitim görmüş lise mezunları için Eğitim Ataşeliğimizden alınacak “denklik belgesi”.), erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge istenilirken diğer belgeler ise; son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf olarak ifade edildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Yayımlanan ilanın başvuru detayları ile alakalı olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan açıklamada ise;

“Başvurular en geç 3 Mayıs 2018, Perşembe günü mesai bitimine kadar Başkonsolosluğumuz “825 Third Avenue, 28th Floor, New York, NY 10022” adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09.00-12.30 ve 14.00-17.00 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz/Daimi Temsilciliğimiz/Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.” ifadelerine yer verildi.