Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Personel Alım İlanı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile personel alımı yapacağını duyurdu. Personel alım ilanına kimler başvurabilir? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımlanan ilana göre Bilişim Personeli pozisyonunda 7 personel alımı yapılacak. İlana başvuru yapacak adayların, talep edilen bazı şartlara haiz olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NEREDEN ve NASIL YAPILACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personel alım ilanına başvurular, 4 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 25 Aralık 2017’de sona erecek. Talep edilen şartlara durumu uyan adayların başvuruları, https://www.turkiye.gov.tr/orman-ve-suisleri-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu üzerinden elektronik ortamda online olarak yapılacak.

Elektronik ortamda başvuru yapıldıktan sonra başvuru formunun çıktısı ve istenilen belgeler, (Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi No: 71 Yenimahalle/ANKARA adresine şahsen teslim edilecek. Böylece başvurular tamamlanmış olacak.

ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların; öncelikle 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor.

Ayrıca; Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.

5 yıllık tecrübeye sahip olmak ve erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf ya da tecilli olmak da aranılan şartlar arasında.