Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı'ndan Yerli Uzman Personel Alım İlanı

ÖSYM Başkanlığı ilgili birimlerinde istihdam etmek üzere; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında Çalıştırılacak Yerli ve Yabancı Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 

DPB aracılıpıyla adaylara duyurulan personel alım ilanına dait detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

YERLİ UZMAN PERSONEL ALIM İLANI DETAYLARI

ÖSYM Başkanlığı tarafından ilana göre Yerli Uzman Personel alımı için 5 personel istihdam edilecek. Uzman personel alımlarına ilişkin kadro detayları şu şekilde;

Arapça Öğretmenliği, Arap Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık (Arapça) bölümünden bir, Almanca Öğretmenliği,  Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık (Almanca), Çeviribilim (Almanca) bölümlerinden 1, Mütercim – Tercümanlık (Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı bölümlerinden bir, İstatistik bölümünden bir ve Bankacılık ve Finans bölümünden bir olmak üzere yapılacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sözleşmeli Yerli Uzman Personel alım ilanı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından belirlenen başvuru koşulları şu şekilde;

Türk Vatandaşı olmak, Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak. Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek. Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ

İlana başvuruda bulunacak adaylar ilanın yayımlandığı tarihten itibaren başvurularını yapabilecekler. İlana son başvuru tarihi ise 13 Ağustos olarak açıklandı. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını Başkanlığın Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla yapacaklar.