Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı Sözleşmeli Memur Alım İlanı (KPSS Şartı Yok)

ÖSYM Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden personel alımına ilişkin bir duyuru yayımladı. Yayımlanan personel alım duyurusuna göre, ÖSYM Başkanlığı ilanda belirttiği kadrolara sözleşmeli personel alımı yapacak. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına göre,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR 

ÖSYM yayımladığı personel alım ilanında, üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından Uzman Personel alımı yapacağını açıkladı. 

İlana Başvuru Yapabilmek İçin Mezun Olunması Gereken Bölümler

İlana göre 12 kişinin istihdam edileceği personel alım ilanına şu bölümlerden mezun olan adaylar başvuruda bulunabilecek; Matematik, Matematik Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, Fizik, Fizik Öğretmenliği, Kimya, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği, Mütercim -Tercümanlık (Arapça), Fars Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık.

ÖSYM PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumlarına personel alımlarında aranılan genel şartların yanı ÖSYM personel alım ilanında adayların bazı özel şartları taşımalarını da istiyor. 

Genel Şartlar

ÖSYM Başkanlığı’nca aday başvuru koşullarına ilişkin aşağıda yer alan maddeler yayımlanmıştır. Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Özel Şartlar

Söz konusu ilana başvuruda bulunacak adaylar, Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak ve kadrolara göre belirlenen YDS puanına sahip olmak

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan uzman personel alım ilanına başvurular 4 Ocak tarihine kadar, istenilen evrakları ile birlikte ÖSYM Başkanlığının Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde yer alan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvurularını yapabileceklerdir. 

Başvuru Evrakları

Uzman Personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların, başvuru süreci içerisinde teslim etmeleri gereken evraklara ilişkin listeyi aşağıda aktarıyoruz. 

Başvuru Formu, Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, YDS sonuç belgesi, T.C. kimlik numarası beyanı, Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı, Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı, . Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz belge

Bir Yorum

  1. personel aliyilarmişta gerizekali lar ben işsizim yıllardır alan yok