Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımladı (KPSS Şartsız)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi web sayfası üzerinden sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı. 

ÖSYM tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında yer alan kadrolar, başvuru şartları ve başvuru sürecine ilişkin detaylar şöyle,

ÖSYM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yayımladığı ilanında sınav usulü ile sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 

Kurum Yerli Uzman Personel pozisyonunda yapacağı alımlarda bünyesinde 5 kişi istihdam edecek. 

Üniversitelerin farklı kadrolarından mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan istenilen şartları aşağıda siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 4

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanında, adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarına ilişkin şu detaylar yer alıyor. 

İlana başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen genel şartlar; Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

ÖSYM ilana başvuru yapacak adaylardan ayrıca, Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmasını, Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemesini ve Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmasını istiyor. 

Eğitim Şartı; İlana üniversitelerin; İstatistik, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim – Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat. Bu şartların dışında ayrıca, 4 yıllık programlardan mezun olup Eğitim Bilimleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ve Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinde yüksek lisans yapmış olmak.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

e Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 30 Mart tarihinde sona erecek. 

Adaylar başvurularını ÖSYM Başkanlığının Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır. 

Başvurular için gerekli evraklar; Başvuru Formu, Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, YDS sonuç belgesi, T.C. kimlik numarası beyanı, Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı, Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı,