Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 

Söz konusu ilan yayımlandıktan sonra adaylar tarafından ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli uzman yardımcısı alımı için başvuruların ne zaman sona ereceği araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda ilana ilişkin genel şartlar ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı sözleşmeli uzman yardımcısı alım ilanına başvurular 27 Şubat 2018 tarihinde sona erecektir. Peki söz konusu ilana başvurular nasıl yapılacak? ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını kamupersoneli.net olarak aşağıda belirttiğimiz başvuru kılavuzunda ifade edilen belgeler ile ÖSYM Başkanlığına şahsen yapacaklardır. Söz konusu başvuru kılavuzunda başvuru adresi de belirtilmiştir.

PERSONEL ALIMI DETAYLARI

ÖSYM Başkanlığı tarafından DPB aracılığı ile yayımlanan ilana göre personel alımı Fizik, Fizik Öğretmenliği kadrosuna iki kişi ve Mütercim – Tercümanlık (Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı kadrosuna bir kişi olarak gerçekleştirilecektir. ÖSYM tarafından söz konusu personel alımları için bir sınav gerçekleştirilecektir. Sınavda başarılı olan adaylar arasında sözleşmeli uzman yardımcısı alımı yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bazı şartlar aranacaktır. Bu şartlara uyum sağlamadığı halde başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların başvurularının geçerli olabilmesi için “Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak” şartlarına haiz olunması gerekmektedir.