Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı Sözleşmeli Uzman Personel Alım İlanı Yayımladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Uzman Personel alımı için bir ilan yayımladı. 

Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanında adaylara duyurulan tüm ayrıntıları Kamupersoneli.net olarak siz ziyaretçilerimize aşağıda aktarıyoruz. 

ÖSYM UZMAN PERSONEL ALIM İLANI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, kurum bünyesinde istihdam etmek üzere Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 6 ncı maddesinin 9 uncu fıkrası kapsamında sigortalı olarak (3) adet sözleşmeli yerli uzman personel alınacağını duyurdu. 

Uzman Personel alım ilanına göre alımlar; Fizik, Fizik Öğretmenliği kadrosuna iki kişi ve Mütercim – Tercümanlık (Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı kadrosuna bir kişi olarak yapılacak. 

Ayrıca söz konusu Uzman Personel alımı için ÖSYM Başkanlığı adaylara bir sınav düzenleyecek ve sınav sonucunda başarılı olan adaylar istihdam edilecek.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar aşağıda aktardığımız genel ve özel başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor.

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan başvuru koşulları şu şekilde,

Genel Şartlar

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

Özel Şartlar

Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek ve Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

SINAVA BAŞVURU SÜRECİ

İlana başvurular istenilen başvuru evrakları ile birlikte 27 Şubat tarihine kadar şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. 

Başvuru Evrakları; söz konusu ilana başvurular esnasında teslim edilecek evraklar arasında, Başvuru formu, YDS sonuç belgesi, T.C. kimlik numarası beyanı, Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı, Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı, Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz belge ve Taahhütname beyanı yer alıyor.