Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Başkanlığı Yerli Uzman Personel Alımı Yapacak

ÖSYM Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak sözleşmeli Yerli Uzman Personel alımı yapacağını duyurdu. 

ÖSYM tarafından yayımlanan ilanda yer alan kontenjan detayları, adaylarda aranan genel başvuru koşulları ve ilana dair tüm ayrıntıları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

KADRO DETAYLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 7 adet sözleşmeli yerli uzman personel alınacağı bildirildi. İlana göre alımlar şu bölümlerden yapılacak. Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, İşletme, 4 yıllık programlardan mezun olup Eğitim Programları ve Öğretim alanında lisansüstü eğitim yapmış olmak. Arapça Öğretmenliği, Arap Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık (Arapça), Almanca Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık (Almanca), Çeviribilim (Almanca), Bilgi ve Belge Yönetimi

BAŞVURU KOŞULLARI 

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana başvuruda bulunacak adayların ÖSYM tarafından belirlenen başvuru koşullarına haiz olmaları isteniyor. Bu koşulları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek. Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

BAŞVURU SÜRECİ

ÖSYM yerli uzman personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını, ilan metninde yer alan başvuru evrakları ile birlikte 23 Temmuz tarihine kadar yapabileceklerdir.  İlana başvurular Başkanlığımızın Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına şahsen yapılacaktır. 

Bir Yorum