Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Kamu Personeli Alımı İçin DPB Aracılığıyla İlan Yayımladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Başkanlığı, Yerli ve Yabancı Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Uzman Personel alımı yapacağını ilan etti. 

ÖSYM tarafından alım yapılacak olan sözleşmeli Uzman Personel alım ilanına başvuru yapacak adaylara yönelik yayımlanan başvuru koşulları ve başvuru sürecine dair ayrıntıları siz ziyaretçilerimize aktarıyoruz. 

ÖSYM PERSONEL ALIM İLANINA BAŞVURU KOŞULLARI

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi söz konusu alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla adaylara duyuruldu. Adaylara yönelik yayımlanan ilan metninde, ÖSYM tarafından alım yapılacak olan Sözleşmeli Yerli Uzman Personel alım ilanına aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecek. 

İlana başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel şartlar arasında, Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek ve Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak şartları yer aldı. 

ÖSYM ilanda ayrıca adayların ÖSYM tarafından daha öncede yapılan Sözleşmeli Yerli Uzman Personel Giriş Sınavına ikiden fazla başvurmamış olması gerektiğini bildirdi. 

İlana başvuru yapacak adaylardan talep edilen özel koşullar ise şöyle, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

BAŞVURU SÜRECİ

ÖSYM sözleşmeli personel alım ilanına başvuru süreci ilanın yayımladığı tarih itibariyle başlamış olup ilana başvurular 27 Temmuz tarihine kadar yapılabilecektir. Adayla ilana ÖSYM Başkanlığın Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabilecekler.