Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM, KPSS Şartsız Personel Alımı Devam Ediyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile sigortalı olarak (15) adet sözleşmeli yerli uzman personel alınacağını duyurdu. İlana başvurular devam ediyor. İlana göre;

Alınacak Personel:

* Yerli Uzman (20)

Genel ve Özel Şartlar:

* ÖSYM personel alım ilanına başvuracak adayların; Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gibi şartlara haiz olmaları gerekiyor.

Başvuru İçin Gereken Belgeler:

* Başvuru Formu

* YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan yukarıdaki tabloda belirtilen düzeyde puan durumunu gösterir sonuç belgesi

* T.C. kimlik numarası beyanı

* Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı

* Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı

* Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı

* Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz belge

Başvuru Süreci:

* ÖSYM personel alım ilanı başvuruları 13 Şubat 2017’de  başladı ve 28 Şubat 2017 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Başvurular, Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, Başkanlığın “İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacak.

Başvuru Sonuçları:

* Giriş sınavına başvurusu kabul edilen adayların, Yabancı dil puanlarının % 40’ı ve lisans mezuniyet ortalamasının % 60’ ı değerlendirilmek suretiyle hesaplanacak başvuru puanına göre; başvuru puanı en yüksek olandan başlamak üzere, her bir alan için atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla on katına kadar aday, sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı yer ve zamanı; ÖSYM Sonuç Sistemi üzerinden (sonuc.osym.gov.tr) ilan edilecek.