Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Sözleşmeli Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımlayarak, sözleşmeli personel alımı için sınav yapacağını duyurdu.

ÖSYM tarafından yayımlanan sözleşmeli kamu personeli alım sınavına dair tüm detayları siz okuyucularımız için aşağıda paylaşıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

DPB’nin resmi internet sitesi aracılığıyla yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında, 9 farklı alanda toplam 12 Uzman Personel alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu Uzman Personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylarda aranan genel ve özel şartlar şu şekilde,

ÖSYM PERSONEL ALIMI SINAVINA BAŞVURU KOŞULLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi alım yapacağını açıkladığı sözleşmeli Uzman Personel alımı sınavına başvuru yapacak adayların bazı şartları taşımaları gerektiğini belirtti. ÖSYM tarafından yayımlanan şartlarda,

Eğitim Şartı

Sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adayların, Matematik, Matematik Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, Fizik, Fizik Öğretmenliği, Kimya, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği, Mütercim -Tercümanlık (Arapça), Fars Dili ve Edebiyatı, Mütercim – Tercümanlık (Farsça), 4 yıllık programlardan mezun olup Eğitim Bilimleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ve Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinde yüksek lisans yapmış olmak bölümlerinden birinden mezun olmaları isteniyor. 

Genel Şartlar

ÖSYM tarafından açıklanan genel şartlar arasında, eğitim, yabancı dil ve tecrübe şartı bılunuyor.

Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak. Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek. Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Özel Şartlar

Söz konusu ilana başvurular için belirlenen özel şartlar arasında kamu kurumlarında personel olabilmek için bildirilen genel şartlar yer alıyor.

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların bazı evrakları başvuru esnasında teslim etmeleri gerekiyor. ÖSYM tarafından açıklanan başvuru evraklarını aşağıda aktarıyoruz.

Başvuru Formu, Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, YDS sonuç belgesi, T.C. kimlik numarası beyanı, Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı, Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı, . Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz belge,

BAŞVURULAR SÜRECİ VE ŞEKLİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular, 4 Ocak mesai bitimine kadar Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, Başkanlığın Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Postadaki gecikmeler, eksik belge ile ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.