Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alıyor ! Başvurularda Son Gün

Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımladığı ilanı ile duyurmuştu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular bugün itibari ile sona eriyor. Buna göre Sağlık Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alım ilanına ilişkin genel şartları ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 26 Mart 2018 tarihinde başlamıştı ve ilana başvurular 10 Nisan 2018 tarihi itibari ile sona eriyor. Adaylar bugün mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001.Cadde No:9 Bilkent Çankaya/Ankara adresinde bulunan Sağlık Bakanlığı Genel Evrak birimine başvuru yapacaklardır. Adaylar başvurularını kılavuzda belirtilen belgeler ile yapacaklardır.

KPSS VE YDS ŞARTI

Söz konusu ilana ilişkin kılavuzda bazı açıklamalar yapılacaktır. Açıklamada 16 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi. Ayrıca KPSS ve YDS şartı hakkında da çeşitli bilgiler paylaşıldı. Buna göre 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile 2013 yılından itibaren (2013 yılı dahil) yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanın yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 5 (beş) katı aday, Genel Müdürlüğümüz tarafından 07/05/2018 – 18/05/2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü ve uygulamalı mülakata çağrılacaktır. KPSSP3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSSP3 puanı 70 (yetmiş), İngilizce dilinde yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Mülakat sonucunda oluşacak başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecektir.

GENEL ŞARTLAR

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından aranan şartları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte genel şartlar:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak, ilgili fakültelerden mezun olmuş olmak, (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” te belirtilen özlük hakları ve diğer kuralları kabul etmek, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak”