Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Personel Alımında Son Gün

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre; İdari Hizmet sözleşmeli personel pozisyonunda görevlendirilmek üzere 8 personel alımı yapılacak.

Yapılacak sınav sonucunda, alınacak personel sayısı kadar aday başarılı olmadığı takdirde başarılı olan aday sayısı kadar personel alımı yapacak. 

PERSONEL ALIMI BAŞVURULARINDA SON GÜN

Yayımlanan ilanda yer alan başvuru şartlarını taşıyan adaylar, bugün (1 Aralık 2017) mesai bitimine kadar, www.shgm.gov.tr adresinde yer alan Havacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamda başvurularını tamamlayacaklar. Başvuru esnasında elektronik ortamda yüklenecek belgeler; diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS ve YDS sonuç belgesi, kimlik numarası yazılı beyan, adli sicil kaydı ve sağlık raporu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alım sınavına başvuru yapabilmek için 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan genel şartları taşımak ve 1 Ocak 2018 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Ayrıca adayların; en az 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmaları, ilgili KPSS puan türünden en az 75 almış olmaları, gerekiyor.

Sınava girme hakkını kazanan adayların sözlü sınav yeri ve tarihini bildiren duyuru Genel Müdürlüğün internet adresinde (www.shgm.gov.tr) ilan edilecek.

SINAV SÜRECİ

Yazılı sınavda, 40 adet alan bilgisi ile 10 adet Sivil Havacılık mevzuatına ilişkin olmak üzere toplam 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 puan üzerinden 70 puan ve üzeri almaları gerekİyor.

Yazılı sınav 13 Ocak 2018 Cumartesi günü Gazi Üniversitesi/ANKARA’ da yapılacak. Yarışma sınavı başvuru şartlarını taşıyan adaylar yazılı sınava girecekleri yer ve zaman bilgilerinin yer aldığı “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri” ne https://gazisem.edu.tr adresinden ulaşabilecek.