Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Devlet Personel Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden yayımladığı iki farklı duyuru ile sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı.

SGK tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında, kurumun Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü biriminde çalıştırılmak üzere iki farklı alandan memur istihdamı yapılacağı belirtildi. İlana dair tüm detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alım yapılacağı açıklanan sözleşmeli personel alımları için iki farklı ilan yayımlandı. Yayımlanan ilk ilana göre kurum, 15 sözleşmeli programcı ve 8 sözleşmeli çözümleyici alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan diğer ilan da ise SGK 8 Bilişim Uzmanı kadrosuna personel istihdamı yapacağını belirtti. 

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Kadro detaylarına dair verilen bilgileri paylaştığımız sözleşmeli personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu’nca belirlenen başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. Başvuru koşullarına ilişkin yayımlanan ilan metninde şu bilgiler yer alıyor. 

Genel Başvuru Koşulları; 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak. Kadrolara göre belirlenmiş eğitim seviyesinden mezun olmak, urtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.

Unvanlara göre açıklanan özel şartlar; SGK, Çözümleyici ve Programcı kadrosuna başvuruda bulunacak adayların, 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmasını istiyor. 

Programcı kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar, Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olma şartı aranırken Çözümleyici kadrosu için açıklanan eğitim şartında, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İstatistik veya Matematik bölümlerinden birinden mezun olma şartı aranıyor. 

Bilişim Uzmanı kadrosu için belirlenen özel şartlar arasında, Fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği veya elektronik ve haberleşme mühendisliği yada fen edebiyat fakültelerinin istatistik veya matematik bölümlerinden mezun olmak ve sözleşmeli bilişim uzmanı pozisyonu için istenilen niteliklere ilişkin çalışmalarını belgelemek şartı yer alıyor.