Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapan Kamu Kurumları

Devlete bağlı olarak hizmet veren kurumlar Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla ilan yayımlamaya devam ediyorlar. Söz konusu kamu kurumları yayımladıkları ilanlarla beraber sözleşmeli personel alımı yapacaklarını duyurdular. Yayımlanan bu ilanlara yönelik olarak merak edilen detayları sizler için derledik.

4 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan ilanlara göre farklı kadrolara sözleşmeli olarak kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. İlanlarla alakalı olarak merak edilen detayları sizler için açıklıyoruz.

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIMI YAPAN KURUMLAR

Sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını yayımladığı ilanla duyuran kurumlar; Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Yazma Eserler Kurumu, Maliye Bakanlığı olarak açıklanmış durumda.

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK KADROLAR

Sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını açıklayan kamu kurumları yayımladıkları ilanlara yönelik olarak ilanlarda belirtilen eğitim seviyelerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabilecekleri kadroları açıkladı. Söz konusu alım yapılacak kadrolar olarak 4 farklı kamu kurumunun ilanlarına göre; 

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü: 1 kişi mütercim, 2 kişi tercüman, 1 kişi arşiv uzmanı, 3 kişi teknisyen olarak 6 sözleşmeli personel alımı yapıyor.

Sağlık Bakanlığı: AB Tahakkuk ve Bordro Asistanı kadrosuna 3 ve AB Finans Asistanı kadrosuna 1 sözleşmeli personel alımı yapıyor.

Yazma Eserler Kurumu: A, B ve C Grubu olarak ilanın detaylarına göre; 50 sözleşmeli kamu personeli alımı yapıyor.

Maliye Bakanlığı: Bilişim Personeli pozisyonuna 4 sözleşmeli kamu personeli alımı yapıyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üst tarafta detaylarına yer verdiğimiz ilanlarla alakalı olarak ilanlara başvuruda bulunacak adaylar devlet kurumlarına memur alımlarında aranan genel başvuru şatlarına haiz olmak durumunda. Bununla beraber başvuru şartlarına haiz olmayan adayların başvurularının geçersiz olacağı ifade edildi.

Yayımlanan ilana göre ilanlara göre istenilen özel şartlar değişim gösteriyor. Ancak ilanlar içerisinde yer alan genel başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak (askerliğini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya tecilli durumda olmak), güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve kamu haklarından mahrum olmamak şartlarına yer verilmiş durumda.

Diğer yandan söz konusu sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı özel şartlar isteniliyor. Bu özel şartlar yaş şartı, eğitim şartları, tecrübe şartı, KPSS ve YDS şartı olarak detaylar açıklanış durumda.