Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Tapu Kadastro 125 Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Başlıyor

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 125 sözleşmeli personel alımı yapacağını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 125 sözleşmeli personel alım ilanı hakkında başvuru tarihleri, başvuruların nasıl yapılacağı ve genel şartlar hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 125 sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 6 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ve 13 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu ilana başvurular şahsen olarak yapılacaktır. Söz konusu başvurular “www.tkgm.gov.tr” temin edilerek doldurulacak olan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” ve bu formda belirtilen belgeler ibraz edilerek şahsen gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Adaylar başvurularını Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde bulunan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinden herhangi birine yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilanda KPSS şartı ada aranmaktadır. Bu bağlamda ilana başvuru yapacak olan adayların KPSS (B) grubu KPSS-P3 puan türünden 60 ve ya üzeri puan almış olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra adaylarda bazı şartlarda aranmaktadır. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu bağlamda ilana başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak” şartları aranmaktadır. 

ADAYLARA BİLGİLENDİRME

Ayrıca başvuru yapacak olan adaylara bir de bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmede “Başvuracak adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması ve Erkek adayların, askerlikle ilgisi bulunmamak.” denildi.