Sözleşmeli Personel Alım İlanları

TBMM'ye 192 Sözleşmeli Personel Alimi Yapılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına yazılı ve sözlü veya uygulama sınavıyla personel alımı yapılacağı açıklandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile ilgili detaylar şu şekilde,

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Alt Yazıcı, Arşivci, Ciltci, Elektronik Dizgi Operatörü, Fotoğrafçı, Görsel Tasarımcı, Kameraman, Koruma Memuru, Koruma Memuru, Memur, Ziyaretçi Kabul ve Yönlendirme Memuru, Mimar, Montajcı, Muhabir, Elektrik Mühendisi, Elektronik Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Ofsetçi, Resim Seçici, Sesçi, Şoför, Bilgisayar Teknikeri, Bilgisayar Teknisyeni, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Sıhhi Tesisat Teknisyeni, Telefon Teknisyeni, Usta (Boyacı), Usta (Parkeci), Yangın Söndürme Eri

BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular 16.10.2017 tarihinde başlayıp 30.10.2017 tarihinde sona erecektir.

aşvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ

Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2016-2017 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır. Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecektir.

Başarı sıralamasına göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav ilanında belirtilen şartlara ilişkin belgelerin aslını veya noter onaylı örneklerini ile talep edilecek diğer belgeleri Kurumca belirlenecek tarihte posta yolu ile personel birimine gönderecektir.

Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA