Sözleşmeli Personel Alım İlanları

TİGEM 150 Sözleşmeli Memur Alım İlanı Başvurularında Son Günler! (En Az Lise Mezunu)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) geçtiğimiz günler içerisinde Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yeni bir ilan yayımlamıştı. Söz konusu yayımlanan ilana göre Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde görevlendirmek üzere en az lise mezunu 150 sözleşmeli memur alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu.

İlana yönelik olarak merak edilen detayları, başvuru şartlarını, başvuruların nereye yapılacağıyla alakalı olarak bilinmeyenleri derledik. İşte detaylar…

SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI BAŞVURU DETAYLARI

TİGEM yayımladığı ilanla beraber en az lise mezunu 150 sözşleşmeli memur alım ilanı başvuruları 19 Mart 2018 tarihinde başlamıştı. Yayımlanan ilana başvuruların 30 Mart 2018 tarihinde sona ereceği ifade edilirken ilanlara başvuruda bulunacak adaylardan başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler şahsi olarak veya posta yoluyla gerçekleştirilecek. Bununla beraber adaylar başvurularını Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına yapmaları gerektiği belirtildi.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Yayımlanan ilanda TİGEM’in hangi kadrolar için personel alımı gerçekleştireceği ifade edilirken söz konusu kapsamda; Ziraat Mühendisi (Tarla Bitkileri) kadrosu için 27, Ziraat Mühendisi (Bitki Koruma) 4, Veteriner Sağlık Teknisyeni 19, Teknisyen (Elektrik) 16, Tekniker (Radyoloji) 2, Veteriner Hekim 35, Tekniker (İnşaat) 2, Ziraat Mühendisi (Zootekni) 17, Ziraat Mühendisi (Tarımsal yapılar ve Sulama) 14, Ziraat Mühendisi (Tarım Makineleri) 13 ve ayrıca Ziraat Mühendisi (Bahçe Bitkileri) 1 olarak toplamda 150 personel alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR NELER?

Yayımlanan söz konusu ilana başvuruda bulunacak adaylardan TİGEM tarafıından belirlenen bazı şartlara haiz olmaları gerektiği ifade edilmiştir. Ayrıca ilanın başvuru şartlarına haiz olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği ifade edilirken bu kapsamla beraber başvuruda bulunacak adayların; “399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Fakültelerin/Yüksekokulların/Meslek Liselerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış, yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının pozisyonu belirtilen bölümlerinden mezun olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3(lisans mezunları için), KPSSP93(önlisans mezunları için) ya da KPSSP94(ortaöğretim mezunları için) puan türünden en az yetmiş(70) puan ve üzeri almış olmak” şartlarına haiz olmaları gerektiği ifade ediliyor.

Bir Yorum