Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Türkiye Hudut ve Sağlık Genel Müdürlüğü Memur Alıyor (En Az Lise Mezunu)

Türkiye Hudut ve Sağlık Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak memur alımı yapacağını ilan etmişti.

En az lise mezunu olmak üzere çeşitli eğitim seviyelerinden mezun olmuş olan adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanında açıklanan boş pozisyonları adaylardan talep edilen başvuru koşullarını ve diğer ayrıntıları siz okuyucularımızla haberimizde paylaşıyoruz. İşte detaylar,

İLANDA YER ALAN KADROLAR

Türkiye Hudut ve Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında 5 farklı pozisyonda personel alımı yapılacağı açıklandı.

İlana göre kurum tarafından yayımlanan personel alım ilanında adaylar, Programcı, Mütercim Tercüman, Arşiv Uzmanı ve Teknisyen pozisyonlarından kendilerine uygun olanlara başvuruda bulunabilecekler.

Söz konusu ilana başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarına ilişkin detaylar şu şekilde,

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların ilanı yayımlayan kurum tarafından adaylardan talep edilen koşulları sağlamaları gerekiyor. 

Bu koşullar arasında alım yapılacak unvana göre belirlenen eğitim ve çalışma şartları ile birlikte kamu kurumlarına personel alımlarında adaylardan talep edilen başvuru şartları yer alıyor.

İlanda yer alan tüm koşulları sizlerle paylaşıyoruz. 

Genel Başvuru Koşulları,

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik Araştırması ve Arşiv Soruşturması sonucunun olumlu olması, ve Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak ve Sınav sonucunda başarılı bulunan adaylarla, güvenlik soruşturmalarının olumlu sonuçlanması ve tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ibraz etmeleri kaydıyla sözleşme yapılabilecektir.

KPSS Şartı;

Programcı, Mütercim Tercüman ve Arşiv Uzmanı kadroları için, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan (KPSS)(B) sınavında KPSSP3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak

Teknisyen kadrosu için; ÖSYM tarafından 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) meslek lisesi mezunları için KPSSP 94 puan türünden, 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak,

Eğitim Şartı;

Programcı kadrosu için; Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Mütercim Tercüman kadrosu için; Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngiliz Dili Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık/Çeviribilim bölümlerinden veya Eğitim fakültelerinin İngilizce bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Arşiv Uzmanı kadrosu için; Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunu olmak

Teknisyen kadrosu için; Meslek liselerinin gemi makineleri bölümünden mezun olmak

İLANA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye Hudut ve Sağlık Genel Müdürlüğü memur alım ilanına başvurular kuruma şahsen yapılacaktır. 

Başvurular sırasında istenilen evraklar arasında, fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2016 KPSS sonuç belgesi, Diploma/mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği yada okul onaylı örneği, Mütercim-Tercüman pozisyonu için: Yabancı dil seviye tespit sınav sonuç belgesi aslı ya da noter tasdikli örneği, Teknisyen pozisyonu için Teknisyen olarak çalıştığı süreleri gösterir belge ile Gemi Adamı ehliyetinin örneği ve İyi hal kağıdı bulunuyor