Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu sözleşmeli personel alımıyla alakalı olarak detayları derledik. Peki başvurlarda hangi şartlar aranıyor? Başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

TÜRKİYE HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIM İLANI YAYIMLANDI

Söz konusu yayımlanan ilan içerisinde Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen kadrolara göre1 kişi, mütercim tercüman 2 kişi, arşiv uzmanı 1 kişi, teknisyen 3 kişi olmak üzere toplam 6 sözleşmeli personel alımının yapılacağı açıklandı

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Yayımlanan söz konusu başvuruların yapılması için adaylardan istenilen bazı genel şartlar sıralanmış durumda. Bunlar sırasıyla; Türkiye Cumhuriyeti vatamndaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak, görevini yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu olmamak, güvenlik araştırması ve arşiv soruşturmasında olumlu olmak şartları adaylarda aranan genel başvuru şartları olarak açıklandı.

BAŞVURUDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla ilan yayımlayan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, söz konusu ilanlar içerisinde ilanlara başvuruda bulunacak adaylardan istediği genel başvuru şartlarının yanı sıra özel şartları açıklamış durumda.

Adaylardan istenilen şartlar arasında KPSS En az 50 puan şartı aranırken kadrolara göre KPSS puan şartları değişiklik gösterebiliyor.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Söz konusu adayların personel alım ilanına başvuruda bulunabilmeleri için istenilen belgeleri tamamlamaları gerekiyor. Bununla beraber ilanın yayımlanması tarihinden itibaren 15 gün içerisinde adayların başvurularını gerçekleştirmeleri isteniliyor. Diğer yandan başvurularda istenilen belgeler; Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’ndan veya www.hssgm.gov.tr Internet adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen müracaat veya son başvuru tarihinde Genel Müdürlüğümüzde ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2016 KPSS sonuç belgesi, Diploma/mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği yada okul onaylı örneği, Mütercim-Tercüman pozisyonu için:Yabancı dil seviye tespit sınav sonuç belgesi aslı ya da noter tasdikli örneği, Teknisyen pozisyonu için Teknisyen olarak çalıştığı süreleri gösterir belge ile Gemi Adamı ehliyetinin örneği,

İyi hal kağıdı (30 gün içerisinde alınmış olmalıdır) Yukarıda belirtilen belgeleri eksik ibraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar kurumumuza ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyeceği ifade edilmiştir.

BAŞVURU SÜRECİ

Adayların söz konusu ilana başvurularını ilanın yayımlanma tarihinden itibaren 15 gün geçerli olmak zarfında başvurularını gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Yapılan açıklamada ise ilan edilmesinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde istenilen belgeleri tamamlayarak Genel Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde istenilen belgeleri tamamlayarak teslim etmeyen adayların başvruuları geçersiz sayılacaktır ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA