Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Uludağ Üniversitesi 191 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Uludağ Üniversitesi, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla ilan yayımlayarak 191 adet sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması gerektiği ifade edildi.

Uludağ Üniveristesi’nden ilana yönelik olarak yayımlanan duyuruda ise;

“657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4.maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel olarak istihdam edilmek üzere 28 Haziran 2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda yer alan Ek 2.maddesinin b fıkrasına göre 2016 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonda Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi’nde görevlendirilmek üzere sözleşmeli personel yerleştirmesi yapılacaktır.” ifadelerine yer verilldi.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Uludağ Üniverisitesi tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında ise adaylardan istenilen genel başvuru şartları arasında; “Başvuracak adaylarda 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen genel şartlar aranır, 2016 yılı KPSS (B) grubu P3 (lisans mezunları için) ve P93 (önlisans mezunları için) puanı esas alınacaktır, 5917 Sayılı Kanunun 47.maddesinin 5.fıkrası a) 2 bendi gereğince, 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken istifa nedeniyle sözleşmesi fesh edilenler; fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar.

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B’ li olarak çalışıyor olmamak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak” şartları isteniliyor.