Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Üniversitelere En Az Lise Mezunu 351 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor!

Akdeniz Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından yayımlanan ilanlarla beraber 351 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı ve üniversitelerin kendi resmi internet siteleri üzerinden yayımlandı.

Yayımlanan ilanlara başvurular sona eriyor. Peki başvurular nereden yapılacak? İşte detaylar.

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIMI YAPAN ÜNİVERSİTELER

DPB’de ilan yayımlayarak sözleşmeli personel alımı yapacağını duyuran üniversiteler;

“Akdeniz Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi” olarak açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları ise;

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan koşulları sağlamak, T. C. vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerlik şartını yerine getirmiş, muaf veya en az 2 yıl tecilli olması, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmaya engel sağlık problemi olmamak, güvenlik Araştırması ve Arşiv Soruşturması sonucunun olumlu olmak, üniversiteler tarafından belirtilen ilanların içeriğinde yer alan yaş aralığında olmak” olarak açıklandı.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARINA YER VERİLİYOR

DPB’den yayımlanan ilanlar içerisinde her üniversite tarafından belirlenen özel başvuru şartlarına yer verilmiş durumda. Adayların üniversiteler tarafından talep edilen KPSS şartı, sertifika, belge ibrazı şartlarını yerine getirmeleri gerekmekte.

Buna yönelik olarak özel şartları öğrenmek isteyen adaylar alt kısımda vereceğimiz başvuru kılavuzları üzerinden inceleme yapabilirler.