Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Üniversitelere En Az Lise Mezunu 873 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılıyor

Devlet Personel Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bazı üniversiteler sözleşmeli personel alım ilanlarını yayımladılar. 

Buna göre Bozok Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilanlarını yayımladılar. Konu ile ilgili olarak söz konusu ilanlara başvuru süreci devam ediyor. Bu bağlamda kamupersoneli.net olarak bu ilanları haberimizde derledik. 

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 

Bozok Üniversitesi 75 sözleşmeli personel alımı yapacak. İlana başvurular 19 Nisan’a kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylarda ise “”657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2016 yılı KPSS (B) grubu lisans sınavına girmiş olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Başvurulacak unvanın aranılan niteliklerini sağlamak” şartları aranmaktadır. 

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Üniversitesi en az lise mezunu 209 sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 20 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Ayrıca Gazi Üniversitesi tarafından ilana başvuru yapacak olan adaylarda “Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak” şartları aranmaktadır. 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi 201 sözleşmeli personel alımı için başvurular 4 Nisan’da başladı ve 19 Nisan’a kadar devam edecektir. İlanda 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dâhil) şartını kabul etmek, Başvuracak adayların 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak” şartları aranmaktadır.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bülent Ecevit Üniversitesi ise 523 sözleşmeli personel alımı yapıyor. Söz konusu ilanda adaylarda üniversite tarafından “Türk vatandaşı olmak, b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, c) Gece Nöbeti tutmasına engel olabilecek sağlık problemi bulunmamak (Hamilelik hariç), d) Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu sınavından KPSSP94 puanı bulunmak, Lisans Mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu sınavından KPSSP3 puanı bulunmak, e) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak şartlarını taşıması” şartları aranmaktadır. İlana başvurular ise 16 Nisan’a kadar devam edecektir. 

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi ise yayımladığı ilanında 236 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilana “”T.C. Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yüz kızartıcı suç işlememiş olmak, Erkek adayların, askerlikle ilgisi bulunmaması, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,. Sınav tarihi itibariyle en az on sekiz (18) yaşını tamamlamış olmak, 2016 yılı KPSS sınavına girmiş olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Güvenlik soruşturması ve / veya arşiv araştırması olumlu olmak” şartlarına haiz olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca ilana başvurular 11 Nisan’da sona erecek.