Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli 110 Memur Alımı Yapıyor

Yargıtay Başkanlığıı tarafından; Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan ilanda sözleşmeli 110 personel alınacağı ifade edildi. Yayımlanan bu ilanda; eğitim seviyelerinin mezun olmuş adaylarının (lise, önlisans, ve lisans düzeyinden) başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanı hakkında açık kadroların ve ilan başvurusunda hangi koşulların gerekli olduğunu siz okuyucularımız için hazırladık. İşte ilan hakkında tüm detaylar;

110 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Yargıtay Başkanlığı, sözleşmeli personel alım ilanına eğitim seviyelerinden lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. İlanla alakalı olarak kadro detaylarının 5 farklı kadroda toplamda 110 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu.

PERSONEL ALINACAK KADRO LİSTESİ

Destek Personelli (Hizmetli), Zabıt Katipliği, Mütercim, Teknisyen, Mühendis ve Tercüman kadrolarına alınacak personel ilanıyla alaklı detaylarda; Destek Personeli (Hizmetli) kadrosuna 45 kişi, Zabıt Katipliği kadrosuna 52 kişi, Mühendis kadrosuna 5 kişi, Teknisyen kadrosuna 5 kişi, ve Tercüman 3 kişi alınacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığının interner sitesi üzerinden Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli memur alım ilanına başvuruda bulunacak adayların belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Alım yapılacak kadro unvanlarıyla alakalı olarak başvuru şartlarını eksiksiz olarak tamamlanması isteniliyor.

YAYIMLANAN İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adayların koşullar arasında, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen tüm genel şartlara haiz bulunmak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından herhangi bir emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, arşiv araştırmları sonucunda olumlu kişi olmak.

KPSS ŞARTI GEREKİYOR

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ilişkin, başvuru yapacak adaylardan; Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili puan türün içerisinde en az 70 puan almaları isteniliyor. İlanda yer alan açıklamada ise; ”2016-KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.” ifadelerine yer verildi.

ÖZEL ŞARTLAR İSTENİLİYOR

Haberimizde belirtitğimiz şartların dışında ise, Yargıtay Başkanlığıtarafından yayımlanan bu ilana başvuru yapacak adayların unvanlarına göre özel şartları sağlamaları gerekiyor.  Bu şartlara göre; “Sözleşmeli Zabıt Katibi, sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; başvurunun son günü olan 02/02/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak ve sözleşmeli Mühendis ve sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; başvurunun son günü olan 02/02/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 02/02/1978 ve sonrası olanlar).” olarak belirtilmiş durumda.

Bir Yorum

  1. puanim 92.65 hizmetli̇ li̇se alimina basvurmayi düsünüyorum sansim var midir si̇zce ?

  2. Benim puan 87.453 bende önlisans hizmet liye başvurdum hayırlısı

  3. Benim puan 87.453 bende önlisans hizmet liye başvurdum hayırlısı

  4. Bakıyorum da düşük puanlıların başvurmaması için hiç olmayan yüksek puanlar yazılarak psikolojik baskı uygulanmış.yalanınızı yiyim

  5. Puanim 150 hizmetli olacam, ben oyle bi insanimki devlet hava meydanlarina felan basvurmadim buna basvuracam