Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Sözleşmeli Personel Alım İlanı 2017

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yeni bir personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre; sözleşmeli personel pozisyonunda 7 kişi alınacak.

Personel alımı sınav esasına dayalı yapılacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü 2 aşamada gerçekleştirilecek. Yazılı sınav, 16 Aralık 2017’de Ankara’da yapılacak. 

Sınava katılmak isteyen adayların; Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmaları gerekiyor. Ayrıca adayların, 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımaları, 16 Aralık 2017 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmaları, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmaları ve YDS’den en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Giriş sınavına başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 8 Aralık 2017 mesai bitimine kadar, Başkanlığın https://basvuru.ytb.gov.tr/ internet adresi üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru esnasında; T.C. kimlik numarası veya Mavi Kart numarası, YDS sonuç belgesi, diploma veya mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf, özgeçmiş ve niyet mektubu da eklenecek.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından başvuru sonuçları, Başkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacak. 

SINAV SÜRECİ ve ŞEKLİ

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup yazılı sınav klasik ve çoktan seçmeli bölümlerden oluşacak. Başvuruların incelenmesi neticesinde, sınava girmeye hak kazanan adaylar önce yazılı sınava girecek, bu sınavda başarılı olanlar sözlü sınava tabi tutulacaklar. Yazılı Sınavda adayların I. ve II. oturumunun her ikisinden de en az altmış (60) puan alması ve yazılı sınav ortalamasının en az yetmiş (70) puan olması gerekiyor.