Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Memur Personel Alımı Başvuruları Başladı

Dışişleri Bakanlığının Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı memur personel alım ilanı için başvuru süreci başladı. 10 Nisan 2017’de başlayan başvurular 25 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.

Alımlar hangi kadroda yapılacak, başvuru için gereken belgeler neler, kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar:

Alım Yapılacak Kadro:

* Sekreter (1)

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

* T.C. vatandaşı olanlar, sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olanlar, en az lise mezunu olanlar, kamu haklarından mahrum olmayanlar, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya yapmış sayılanlar, ülkenin her yerinde çalışmasına engel sağlık durumu olmayanlar, İngilizce ve Türkçe bilenler, bilgisayar ve daktilo kullanmayı bilenler.

Adaylardan Başvuru İçin İstenen Belgeler Neler?

* Türk pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfaların fotokopileri

* Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti

* Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti

* Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge

*  Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf

* Başvuru dilekçesi

* Özgeçmiş

İlan detayları için TIKLAYIN.

Başvuru Süreci:

* Başvurular en geç 25 Nisan 2017 günü mesai bitimine kadar “Rutland Lodge, Rutland Gardens SW7 1BW, Londra” adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-13:00 saatleri arasında) şahsen yapılacak.

Sınav Süreci:

 Yazılı Yeterlilik Sınavı:

Yazılı eleme sınavı 11 Mayıs 2017 Perşembe günü 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 saatleri arasında “Yunus Emre Kültür Merkezi – 10 Maple Street W1T 5HA Londra” adresinde yapılacaktır.

Sınav konuları:

Türkçe’den İngilizce’ye çeviri (1 saat) İngilizce’den Türkçe’ye çeviri (1 saat) Türkçe Kompozisyon (1 saat) Matematik (1 Saat) b)

Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı:

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 18 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 13:30’da “Rutland Lodge, Rutland Gardens, SW7 1BW, Londra) adresindeki Başkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir. (Sözlü sınav tarihinde ve yerinde değişiklik yapılması halinde yazılı sınavı kazanan adaylara ayrıca bilgi verilecektir)

Sözlü Sınav Konuları :

Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi. Uygulamalı Sınav Konuları : (Bilgisayarda) Daktilo sınavı

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA