Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 550 Sözleşmeli Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan merakla beklenen sözleşmeli personel alım ilanı sonunda çıktı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden dün kamu kurumlarına dağıtılan kadrolar belli olmuştu.  

Diyanet İşleri Hangi pozisyonlara sözleşmeli personel alımı yapacak ? , Personel alımı için hangi KPSS puan türünü esas alıyor. Sözlü sınavlar ne zaman olacak? gibi soruların yanıtı kamupersoneli.net adresinde.  

Diyanet İşleri Başkanlığı Kaç Personel Alımı Yapıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı 550 sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu personel alımının tüm detaylarını sayfanın en altında bulunan ilan dosyasından da inceleyebilirsiniz.

İlahiyat Fakültesi Mezun + Hafız Personel Alımı KPSSP124 Puan esasına göre 5 kişi alınacak. İlahiyat Fakültesi Mezunu KPSSP124 puan esas alınarak 30 personel alınacak, İlahiyat Önlisans Mezunu 50 Hafız alınacak. Diyanet işleri Başkanlığı en çok alım İ.H.L Hafız alımı olarak göze batıyor.

Başvurular Ne Zaman Başlıyor? 

Başvurular 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle başlayacak ve 2 Mayıs 2016 16:30’a kadar sürecek.  Adaylar Başvurularını “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/” adresinden yapacaklar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımına Başvuru için gerekli belgeler ;

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi

2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), Adayların, başvuru yaptıkları kontenjan grubuna ilişkin KPSS mezuniyet durumlarını gösterir öğrenim belgelerinin tümünü başvuru esnasında ibraz etmeleri gerekmektedir. Adayların, ibraz ettikleri belgelerle sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, önlisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir.

3. Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için)

4. Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı, Başvuruları onaylayan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede yer alacaktır. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

Bir Yorum

  1. çok alıyormuş maşAllah Allah belanı versin diyanet hayallerimizle oynayıp durma sizin bu adaletsizliğin kendi çıkarlarınız için bu meslekten soğudum sizleri hem dünyada hem ahirette KAHHAR olan ALLAHIMA havale ediyorum

  2. bedduacı insanlardan Allah'a sığınıyorum. Bu memleketin paraya endeksli imamlara degil, önder vasfına layık Allah'ın rızasını herşeyin önünde gören imamlara ihtiyacı var. Rabbim den sizin için sizi tatmin edecek başka bir rızık kapısı diliyorum.

  3. Hiyanet işleri başkanı hayelerimizle oynamayın adaletli bir atama bekliyoruz hafız deyilim medrese mezunuyum imam hatip Lisesi mezunuyum 4 yıldırbekliyorum

  4. kardeşim 4 yıldır bekliyorsun kpssden kaç puan aldın da ataman yapılmadı ? öğrenebilirmiyim

  5. Yazıklar olsun fanı dünyada bu goreve talip olan bizler nasilda beddualar eder olduk gereksiz yere ALLAHIM sizin gibi maddi emeller peşinde koşan insanlara nasip etmesin zaten

  6. bende bazı ar kardeşlerim gibi alımları yani imamhatip düzden cok alıyor ama hafız az alıyor hafız yokmuda ve ilahiyat ön lisasn tanda azalıyor camiler imamsız bazıları 10 aydır benim bildigim 10 tanesi imamsız sitelerden takip ettigim kadarıyla 13000 bile imamsız camivarmış bunu yetkililer bir düzene koysalar birde imamhatip ve ilahiyatcıların önünü acsalarda başka kurumlara baş vursalar yetkililere iletirseniz ve yayınlarsanız sevinirim Allah müslümanların yardımcısı olsun

  7. Arkadaşlar çok ayıp bişiy ya hem imam adayısiniz hem de diyanet işleri başkanlığına sayıyor kadar olmuşsunuz yazık ya ALLAH herkese günlün de olanı versin sizin günlünüzün neyden yana olduğu belli ki ALLAH nasip etmiyor.