Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Gardiyan Maaşları ( Kimler Gardiyan Olabilir, Gardiyan Mesai Saatleri Nasıldır)

Son zamanlarda Gardiyan (İnfaz ve Koruma Memuru ) alımlarının artmasıyla birlikte , infaz ve koruma memuru (gardiyan) maaşları en çok merak edilen konulardan birisi haline geldi. İnfaz ve koruma memuru eski adıyla (gardiyan) ceza ve tevkifevlerinde görev alan memurlardır. Görev alanlarındaki (hapishane) mahkumların başında duran, ziyaretçileriyle huzur ortamında görüşmeleri için mesai harcayan kişilere gardiyan denir.

Gardiyan Mesai Saatleri
 
Bay ve Bayan infaz ve koruma memurları cezaevleri genel müdürleri üzerinden Adalet Bakanlığı‘na bağlıdır. Gardiyanlar genellikle vardiyalı olarak görev yapmaktafdır. 3 ‘lü vardiya sistemine göre sabah 08:00- 16:00 , 16:00 ‘den 00:00 ‘a kadar, 00:00’dan 08:00’e kadar olmak üzere mesai saatleri bulunur.

Kimler (İnfaz ve Koruma Memuru) Gardiyan Olabilir?

İnfaz ve koruma memurlarının alımları için lise, ön lisans ve lisans mezunları görev alabiliyor. Lise ve ön lisans mezunları vardiyalı olarak çalışmaktadır. Lisans mezunlarının ünvanı gardiyan olarak geçer (infaz ve koruma memuru) fakat söz konusu görevdeki lisans mezunları masa başı iş yapmaktadır.Gardiyanların Adalet Bakanlığı bünyesinde göreve başlayabilmeleri için bazı özel şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Erkekler ve Kadınlar için boy ve kilo oranı bunların başında gelmektedir. Gardiyan olarak istihdam edilecek personellerin herhangi bir psikolojik ve bedenen rahatsızlığının olmaması gerekmektedir.

2016 İnfaz ve Memuru (Gardiyan) Maaşları

Gardiyan maaşları bir çok zor mesleğe göre düşük seviyelerde görülmektedir. Gardiyanlık mesleği çoğu kişiye göre  zor mesleklerden sayılıyor. Fakat bazı kişilere göre bu maaşlar oldukça yüksekte görülebilmektedir. infaz ve  koruma memuru maaşları ( Gardiyan Maaşları )  2300 – 2400 TL arasında olmaktadır.  Vardiyalı çalışan infaz ve koruma memurları (gardiyan ) na aylık 150-200 lira gibi ek ödemelerde yapılıyor. İnfaz ve koruma memurunun vardiyalı çalışabilmesi için bulunduğu yerdeki amirinin imzalı onayı gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. Uzman cavuslulran ayruldim bende infaz koruma memuru olmak istiyorum

  2. Her yıl kaç bayan gardiyan alınır kaç puanla alınır. Bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba

  3. Bu haberi/içeriği kim hazrıladıysa yazıklar olsun. Gardiyan değil arkadaşım "İnfaz ve Koruma Memuru". Ne diye sürekli gardiyan diyosun, parantez içine alcaksan Gardiyan'ı al! Ayrıca içerik olarak çok yetersiz bi paylaşım arkadaşlar burdan fikir edinemezsiniz İnfaz ve Koruma Memurluğuyla alakalı. Başka sitelerde arayın.

  4. Ben de İkmyim ama vardiyada fazla para yok ayrıca 3 lu deil 4lu vardiya var 12 48 gibi

  5. Kpss ye bu sene gireceğim başvuru yapmak icin kpss sonuc belgesi istiyor ee daha kpss ye girmedik nasıl basvuru yapabilirim bilen varsa yardımcı olur musunuz

  6. 18 yasımı doldurmama 10 gün var başvursam kabul edilir miyim acaba ? Diger basvuru sartlarina sahibim.

  7. Arkadaslar ben kpssden 79 aldim bugun basvurdum szce ikm olabilirmiyim

  8. Bende bu sene 2016 ortaöğretim kpss ile giricem en az 70 puan diyolarda ama bayanlarda 79 taban puan

  9. Bu çalışma saatleri nasıl belirleniyor.Bide bir vardiya sistemi örneğin 00:00 ile 08:00 vardiyasında çalışan biri her zaman bu saate göre mi çalışır

  10. Özel Güvenlik Görevlisi yim Sertifikam Ve Kimlik kartım var acaba beni alırlar mı 21 yaşındayım Askerliğim tecilli açık öğretim lise son sınıf okuyorum 55 kilo 1.64 boy

  11. Liseyi acıktan okuyorum başvuru yapma imkanim varmı arkadaslar

  12. 77 puanla başvurdum bakalım cagiracaklar mı benim pek umudum yok :(

  13. Ben lise kpss den 92. Aldım . Başvurdum şu an sözlü mülakata çağıracaklar. Bakam hayırlısı olsun yalnız arkadaşlar çalışma saatleri her yerde ayrıdır . Izmirde 24/48 sistemi var . Haftada 4 gün 12 saat çalışıyorsun sonraki 4 gün izin veriyorlar. Ben hukuk ta okuyorum boş durmayim diye başvurdum inşAllah olur .