Sözleşmeli Personel Alım İlanları

KYK Sözlü Sınavlarında Hangi Sorular Soruluyor?

KYK Mülakatlarında genelde neler soruluyor. KYK personel alımı için sözlü sınava çağrılan adaylar belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı için sözlü sınav aşamasına geçiliyor. Sözlü sınavlarda geçen senelerde hangi sorular çıktı? KYK sözlü sınav soruları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.

KYK Sözlü Sınav Aşamasınba Katılmaya Hak Kazananlar Belli Oldu

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları sona erdi ve sonuçlar açıklandı. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların en çok merak ettiği konulardan birisi sözlü sınav aşamasında ne tür sorularla karşılacakları. Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı için söz konusu sözlü sınavda KYK Sınavlarında Genel Kültür Soruları, Muhakeme Gücü ve İfade yeteneğinin tespitiyle birlikte temsiliyet kabiliyetini ölçen testler uygulanıyor. Adaylara geçen senelerde sorulan soruların ana başlıkları ve konular aşağıda listelenmiştir;

KYK Sözlü sınavında hangi konularda sorular soruluyor?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İle İlgili sorular ( Kurum hakkındaki bilgileriniz neler) , Gündemden Sorular, Tarih Soruları içerisinde Cumhuriyet tarihi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine ait sorularla karşılaşabilirsiniz, 2. Dünya savaşıyla ilgili sorularla karşılaşma olasılığınız yüksek, Temel hukuki terimler, Arap baharı, Suriyedeki iç savaş hakkındaki görüşleriniz ve Avrupa Birliği süreci hakkındaki bilgileriniz, Milli Kahramanlarla birlikte ülkemizdeki ünlü şair ve sanatçılar hakkındaki sorularla karşılaşma olasılığınız yüksek, Son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarından dolayı kadına şiddet sorularıyla karşılaşma olasılığınız oldukça yüksek.

KYK Sözlü sınavlarında başarılı olmanız için 100 tam puan üzerinden 70 puan almanız gerekiyor. Sınav komisyonu tarafından sorulacak sorulara vereceğiniz cevaplar ayrı ayrı değerlendirilecek ve alınacak aritmetik ortalama sınav başarı oranınızı belirleyecek.


Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınav aşamasında ve gelecek yaşamlarında başarılar dileriz. Sınav hakkındaki görüşlerinizi ve tercihlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. 2018 kyk destek personel ( sofor ) icin bas vuru yaptim fakat sinavlarin 4 unde baslamasina ragmen e devlet izerinden giris yaptigimda sadece basvuru formunu gosteriyor acaba mulakati kazandimmi veya kazanamadimmi veya sinav saati hic bir bilgi yok bu konu hakkinda bilginiz varmi acaba simdiden tesekkur ederim